Favorit salladen

IMG_7880

Hej hej 🙂 Detta är min absoluta favoritsallad som passar mitt i veckan, till helgen, till bjudning, i matlådan, finns liksom ingen fel tid 🙂 – Ceasarsallad  m u m s! Jag steker kycklingfilé  i smör och olja, kryddar med svartpeppar liiite salt och en skvätt kikkoman soja. Stek på båda sidor på lite högre värme sedan in i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen visar 70 grader. Låt kyllingen vila inlindad i folie medans du steker bacon som du skurit i bitar. Skölj romansallad, torka med hushållspapper eller en kökshandduk ( ren ) och riv i lagom stora munsbitar med händerna. Skölj små söta goda tomater, riv parmesan grovt, skär rödlök i tunna ”båtar”.

Dressing; Inga direkta mått det blir liksom så himla gott oavsett 😉 rör ihop creme fraiche med några pressade vitlöksklyftor och riv ner ca en näve parmesan. Salta och peppra efter smak. Denna gången hade jag ingen sardellkräm i och det behövs inte. Detta är min variant på ceasardressing ( enkel utan konstigheter ) .

Något som är riktigt gott till det är rostad grönkål – Du kan köpa på ica, grönkål i påse som är i små bitar. ( Den köper jag 🙂 krydda med salt, svartpeppar, vitlökspulver och häll på en skvätt olja. Blanda runt med händerna. Häll ut på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt och sätt in i ugnen 200 grader ca 10 minuter. Rör om typ 1 gång.

Lägg salladen på en tallrik, tomater, skiva kyllingen och lägg över. Strö över bacon och parmesan, ringla över massa dressing toppa med rödlök och eventuellt grönkål. Dra några varv med svartpepparkvarnen över salladen ❤

Ha en underbar helg Kram Jeanette

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s