Fiskgratäng toppad med räkor

img_7794

Heeej! Hoppas du mår bra. Idag blev det minsann fiskgratäng till lunch och det var så gott. Krämig fiskgratäng med svamp som toppas med räkor, citron och persilja efter ugnen. Servera gärna mos sidan om och en härlig sallad. Har du något gott recept på fiskgratäng som du brukar göra? Skulle jääätte gärna vilja få tips 🙂 Ha en riktigt mysig helg Kram ♥

Fiskgratäng toppad med räkor

500 gr vit fiskfilé tex pangasius eller rödspätta

6 st skivade champinjoner

1 klick smör

1 st finhackad schalottenlök

3 dl vispgrädde

1 klick smör

2 dl creme fraiche

1 fiskbuljongtärning

1 msk mjöl

salt & vitpeppar

Topping

2 dl handskalade räkor

( jag tog handskalade på burk, låt dem rinna av ordentligt )

1/2 dl riven italiensk hårdost

citronskivor

hackad persilja ( jag använder oftast fryst )

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfiléerna i en smord form salta & peppra, lägg över folie tillaga fisken 10 minuter. Ta sedan ut och häll ev av spadet. Höj värmen på ugnen till 225 grader. Smält smöret i en kastrull, tillsätt svamp och schalottenlök. Fräs på medelvärme utan att det tar färg och rör om under tiden. Rör ut mjölet i lite av grädden, häll grädde och creme fraiche i kastrullen samt mjölblandningen. Rör ordentligt. Smula ner fiskbuljongtärningen. Koka upp under omrörning. Låt småkoka och smaka av med salt & vitpeppar. Häll såsen över fisken och strö över den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 15 minuter, gratängen ska få lite färg. Garnera med räkor, citronskivor och persilja innan servering. img_7796

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s