LCHF pizza med mozzarella o serranoskinka

dsc07804

Hej hej!

Här kommer ett super enkelt recept på en lågkolhydrats pizza/ lchf pizza. När magen inte är som den ska då passar denna pizza bra. Jag drömmer om en vedugnsbakad pizza med tjocka luftiga och härligt småbrända kanter.. Men jag får nöja mig med den här istället 😉 Första gången jag gjorde nåt liknande en sån här pizza tyckte jag inte alls den var god. En läskigt svampig botten bläää! Men denna är god och sen har jag vant mig vid dessa lågkolhydrats pizzorna. Hade jag inte haft strul med kistan hade jag kunnat leva på pasta och pizza, äääälskar! Men men vad gör man:) Här kommer receptet och tips på fyllning, ha en fortsatt fin dag kram Jeanette

Detta behöver du till 1 pizza ( 2 personer )

4 ägg ( frigående med chans till utevistelse eller eko ägg )

180 gr riven mozzarella

2 tsk fiberhusk

Topping

ca 4-5 skivor lufttorkad skinka tex Serrano,

Prosciutto di Parma och Prosciutto Crudo

1 burk pizzasås ( Mutti )

riven mozzarella

riven cheddar

1 mozzarellaboll

basilikablad

svartpeppar och chiliflakes

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en lite större skål, häll i ost och fiberhusk. Vispa med elvispen och låt sedan smeten stå ca 5 minuter tills smeten tjocknat en aning. Rör om och bre ut smeten tunt med en slickepott på ett bakplåtspapper som du lagt på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Botten ska få färg. Ta ut plåten och höj ugnsvärmen till 250°, bred pizzasås över botten. Strö över de rivna ostarna, snåla inte. Dra isär skinkan i lite smalare remsor och fördela över osten. Dela mozzarellabollen i mindre bitar med fingrarna och fördela på pizzan. Krydda med nymalen svartpeppar och lite chiliflakes och lägg på några basilikablad. Sätt in i ugnen och låt pizzan vara inne tills ostarna smält. Lägg på lite extra basilikablad innan servering. Servera med tex pizzasallad och vitlökssås.

Pizzasallad

1/2 strimlat vitkålshuvud

1/2 dl vitvinsvinäger

1/2 dl  rapsolja

1 msk strösocker

1 tsk italiensk salladskrydda

1 – 2 tsk örtsalt

1/2 – 1 tsk grovmalen svartpeppar

2 msk torkad oregano

Gör så här

Strimla kålen tunt med mandolin eller osthyvel. Blanda samman alla ingredienserna i en stor skål och krama, rör ordentligt med händerna. Smaka av kanske vill du ha mer av något!. Gör gärna pizzasalladen dagen innan den ska ätas. Salladen håller ca 1 vecka i kylen.

dsc07803dsc07807dsc07814dsc07810

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s