Kladdkaka med fluffig Co-Co topping

Aaahh en klassisk kladdkaka med lite härlig topping på är inte alls dumt. Istället för att äta grädden vid sidan om kakan ligger den fluffig ovanpå med smak av kokos och choklad. Grädden ska bara bli väldigt varm – inte koka sedan lägger du ner de hackade chokladbitarna som ska smälta under omrörning. Grädden ska sedan stå i kylen över natten för att sedan vispas upp till ett härligt fluff och ovanpå fluffet strör du över mer hackad Co-Co ❤

DSC02395

Klassisk kladdkaka

100 gr smält smör

2 ägg  ( eko eller från frigående höns med tillgång till utevistelse)

3 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

Gör så här

Smörj en form ca 20 cm Ø. Smält smöret i en kastrull, tillsätt strösocker och vaniljsocker rör ordentligt. Rör i äggen. Tillsätt mjöl, salt & kakao i blandningen och rör ordentligt.  Häll smeten i formen och grädda ca 15-20 minuter. Kan ju skilja sig lite från ugn till ugn så håll ett öga på den. Den ska vara lite dallrig i mitten. Låt kakan svalna och sätt in den i kylen.

Topping

3 dl vispgrädde

2  dubbel Co-Co choklad

lite kakao

Gör såhär

Värm grädden, den får inte koka! Hacka 3 av chokladbitarna och lägg ner i den varma grädden. Rör tills chokladen smält. Häll över blandningen i en djup skål och ställ in i kylen tills nästa dag. Vispa sedan grädden fluffig och bre ut på kakan. Hacka det sista chokladet och strö över kakan. Pudra över lite kakao.

DSC02400

 

Annonser

2 thoughts on “Kladdkaka med fluffig Co-Co topping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s