Stekt lax med bulgur & tzatziki

DSC01023 - kopia

Tips på enkel och god sommarmat:)

Du behöver

laxfiléer

Olivolja med chili & vitlökssmak  att steka i

salt & svartpeppar

grillkrydda

ljus soja (tex  Kikkoman )

bulgur

grönsaksbuljong

små söta tomater delade på hälften

hackad bladpersilja

lite hackade färska basilikablad

riven parmesan efter smak

salt & svartpeppar

1 pressad vitlök

tzatziki

5 dl turkisk yoghurt ( skånemejeriers är väldigt god )

3 stora pressade vitlöksklyftor

2 msk olivolja

salt & nymalen svartpeppar

1/2 gurka riven och vätskan urkramad

tillbehör

ajvar och sallad

Gör så här

Börja med att blanda ihop ingredienserna till tzatzikin och ställ kallt.

Koka bulgur tillsammans med en grönsaksbuljong. Följ anvisningarna på paketen.

Blanda samman bulgur med örter, tomater, vitlök. parmesan, salt & svartpeppar.

Stek laxen i chili & vitlöksolja nån minut på varje sida, salta & peppra häll på en skvätt japansk soja stek en lite stund till. Krydda med lite grillkrydda ( Santa Marias är väldigt god 😉

Servera med ajvar och en god sallad ♥

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s