Dajmcheesecake

IMG_2241 (1)

Hej, något som är vääldigt gott är frusen cheesecake. Denna är fylld med hackad dajm och kolakräm, toppad med ännu mera dajm och minimaränger 🙂  Ha en fin dag Kram Jeanette

Dajmcheesecake

Botten

12 Hobnobs havrekex

50 gr smör

Fyllning

3 pkt dubbeldajm

3 dl vispgrädde

2oo gr färskost

3 äggulor

3 äggvitor

1  1/2  dl strösocker

1/2 msk vaniljsocker

1/2 burk karamelliserad mjölk

Topping

minimaränger

1 dubbeldajm

Gör så här

Mixa samman havrekakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en rund form med avtagbara kanter ( min form är 24 cm Ø ). Ställ in i kylen. Ta fram tre skålar, vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker till en slät smet i en skål . Vispa grädden fluffig tills det bildas toppar i den andra skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum med en ren torr visp i den tredje skålen. Hacka dajmen väldigt fint. Blanda samman dajm med grädde och färskostsmeten. Vänd sedan ner de vispade äggvitorna försiktigt med en slickepott. Häll smeten i formen och klicka i kolakräm lite här och där i smeten. Grovhacka den sista förpackningen dajm och toppa cheesecaken ta en rejäl näve med minimaränger och strö över. Frys minst ca 6 timmar. Låt den stå framme en liten stund innan den ska serveras ♥

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s