Medelhavsgratäng

DSC00118

Heeej 🙂 Sååå längesen jag skrev in ett recept här! Tiden räcker inte till, kanske jag är långsammare än vanligt haha 😉 Nåväl hoppas du mår bra. Vi har ett alldeles underbart efterlängtat väder som lockar till uteliv och grillkvällar♥ Här kommer ett enkelt och sååå gott recept på en gratäng som passar fint ihop med grillat, Må så gott Kram Jeanette♥

Medelhavsgratäng till 4 personer

1 zucchini

1 aubergine

salt

1 påse riven mozzarella

1 burk finkrossade tomater ( MUTTI )

1 dl ajvar ( Mamas )

1 fint hackad gul lök

2 fint hackade vitlöksklyftor

1/3 fint hackad chili

1 rejäl skvätt olivolja

1 msk tomatpuré

1 näve färska grovt hackade  basilikablad

salt & svartpeppar

gör såhär

Sätt först ugnen på 225º. Skär zucchini och aubergine i tunna skivor på längden. Salta auberginskivorna och låt de ligga ca 20 minuter. Torka sedan av dem med hushållspapper.

Stek sedan auberginskivorna i olja de ska få färg på båda sidorna peppra lite. Lägg över i en ugnssäker form. Stek sedan zuccinin och gör på samma sätt med dem.

Fräs lök, vitlök och chili i olja det ska bara svettas lite grann. Tillsätt tomatpuré och ajvar, rör runt. Tillsätt tomatkross och hälften av basilikahacket. Blanda. Smaka av med salt & peppar.

Häll över tomatsåsen i formen, strö över resten av basilikan och strö över mozzarellan. Sätt in i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills osten fått fin färg.

Servera till grillat, pasta eller bara ett gott bröd sallad och en god vitlökskräm. Smaklig spis 🙂

2 thoughts on “Medelhavsgratäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s