Pizza med gorgonzola & kalkon

IMG_1606

Hej! För ett tag sedan bakades det pizza här i huset, det är ju så mysigt o gott eller hur 🙂 Jag gjorde degen efter Leilas recept och toppade med ca 3/4 burk Mutti tomatkross som jag  blandade med ca 1/3 dl olivolja, generöst med basturökt kalkon, stark gorgonzolaost, bladspenat, pressad vitlök, skivad mozzarella och riven mozzarella & svartpeppar. För att få till en någorlunda krispig botten oljade jag in plåten och kanterna på pizzadegen, satte ugnen på 250 grader och förgräddade pizzan med tomatsåsen på 15 minuter. Sedan la jag på övriga ingredienser och hade pizzan i ugnen ca 15-20 minuter. Prova dig fram! Degen räcker till 1 plåt och det blev en bit över på degen. Räcker till 4-5 personer. Snart blir det pizza här igen kanske redan imorgon 😉 Vad tycker du om att ha på pizza? Må så gott och ha en skön söndag♥ Kram Jeanette

Pizzadeg

3 dl fingervarmt vatten

ca 7 dl vetemjöl special

2 tsk strösocker

1/2 dl olivolja

1 pkt jäst 50 gr

1 tsk flingsalt

Gör så här

Blanda samman jäst, vatten, salt & socker i en assistent. Tillsätt mjölet lite i taget och kör med maskinen ca 7 minuter. Arbeta degen smidig och elastisk. Jäs degen övertäckt ca 2 timmar. Enligt original receptet ska degen jäsa 25 minuter. Men min fick jäsa extra länge 😉

Sätt ugnen på 250°. tryck ut det mesta av degen med händerna eller använd kaveln, lägg sedan degen på den oljade plåten. Eller gör flera små pizzor istället – tiden i ugnen kan då ändras . Tryck ut degen tills du är nöjd. Låt kanterna vara lite tjockare. Pensla kanterna med olja. Bred på tomatkrosset som blandats med olja även lite ut på kanterna. Grädda ca 15 minuter.

Topping

ca 3/4 burk Mutti tomatkross + 1/3 dl olivolja

rökt kalkon ( påläggsskivor)

gorgonzolaost

mozzarellaost att skiva

riven mozzarella

vitlöksklyftor

bladspenat

svartpeppar

Ta ut pizzan och smula över gorgonzolaost, lägg på kalkonskivor, bladspenat, pressa vitlök över, lägg på skivad mozzarella o riven mozzarella, dra några varv med svartpeppar kvarnen. Grädda ca 15-20 minuter. Håll koll på pizzan.

IMG_1559

 

 

 

Annonser

2 thoughts on “Pizza med gorgonzola & kalkon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s