Kolapaj med daim

IMG_9447

∼sponsrat inlägg∼

Gomorron 🙂

Här kommer ett recept på en kolapaj med kolakräm och fluffig fyllning 😉 Älskar fluffiga gräddiga pajer, denna är just så.

Jag har växt upp med Skånemejeriers produkter på bordet, mejeriprodukter producerade i Sverige känns naturligt och tryggt och såklart är det gott! För mig är det viktigt att djuren har det bra och att de mår bra men såklart även att känna till matens ursprung. Vi vill ju också gynna våra mjölkbönder runt om i landet 🙂

Idag söndag har jag en ledig förmiddag och passar på att lägga upp recept och fixa lunch innan det är dags att arbeta på sjukhuset. Tänkte först hinna med ett träningspass men tiden räcker inte riktigt till tyvärr 😉 Hoppas du gillar pajen och att du får en härlig söndag, kram Jeanette

Kolapaj

200 gr bragokex

100 gr smält smör från Skånemejerier

1 msk vaniljsocker

Fyllning

1 burk karamelliserad mjölk

3 dl vispgrädde från Skånemejerier

100 gr cream cheese

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Topping

1 hackat dubbel daim

gör såhär

Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Mixa brago kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och vaniljsockret, blanda ordentligt. Tryck ut blandningen i formen och lite upp på kanterna i en springform 20 cm ∅. Grädda ca 12 minuter. ta ut formen och låt svalna helt.

Vispa grädden och 1 tsk vaniljsocker med elvisp, grädden ska bli fluffig och bilda fasta toppar. Tillsätt florsocker och cream cheese och vispa med elvispen tills allt blandat sig och blivit slätt.

Fördela kolakrämen i pajskalet och därefter den gräddiga cream cheese fyllningen. Toppa med hackad Daim. Låt stå i kylen minst 4 timmar innan servering.

IMG_9454IMG_9451IMG_9446 - kopia

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s