Tips på enkel men ljuvlig Nyårsdessert

IMG_8617 (1)

Hej♥ Något som alltid är så gott fast man är ganska mätt är ju glass. Okej det tycker ju jag 🙂 Jag har inte tid att göra egen glass nu, inte lust för den delen heller så jag har köpt hem Carte d´Or vanilj. Till det har vi en supergod kolasås, lite hackad mandel och physalis ( missade på bilden 😉 . Här kommer ett recept på kolasås, det räcker till ca 4 portioner , men det beror ju helt och hållet på hur mycket man häller på 😉 Söta stjärnor att dekorera med hittade jag på Willys Landskrona 🙂

Må så gott Kram Jeanette

kolasås

2  1/2 dl grädde

3 msk socker

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl ljus sirap

1 msk smör

lite flingsalt

gör såhär

Blanda socker, grädde, sirap och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp, rör runt. Låt det sedan koka ganska livligt under omrörning tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och lägg i smöret och smaka av med flingsalt. Servera till glassen, strö över tex hackad mandel eller finhackad Daim choklad och kanske garnera med physalis.

IMG_8614IMG_8621

Nyfikna fina Chili ♥

1 thought on “Tips på enkel men ljuvlig Nyårsdessert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s