Kycklingköttbullar

IMG_8556

kycklingköttbullar

1 pkt kycklingfärs 750 gr ( guldfågeln )

1/2 stor fint hackad eller riven gul lök

1 1/2 msk kycklingfond

1 stort ägg

1/4 dl vispgrädde

1/2 dl skorpmjöl

generöst med salt & svartpeppar

smör och olja att steka i

ev 2 tsk malen kryddpeppar att steka i.

gör såhär

Blanda ägg, skorpmjöl, grädde, fond, lök salt & peppar i en skål. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma färsen till bollar i valfri storlek. Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och olja. När smöret smält lägg i kycklingbollar inte för många och stek gyllene. Lägg åt sidan och stek resten. Lägg sedan allihopa i stekpannan och låt stå på svag värme. Tills de är helt genomstekta. Dra några varav med svartpepparkvarnen över köttbullarna. Vill man kan man i slutet tillsätta 2 tsk malen kryddpeppar och svänga runt kycklingköttbullarna i för en juligare smak. Jättegott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s