Brownies med dumlefyllning toppad med chokladganache

IMG_8480

Hej 🙂 Hoppas du mår bra, här har det bakats igen och denna gång hittade jag ett ljuvligt recept i ett Året Runt magazin. Har ändrat lite grann i originalreceptet 😉  Du måste prova denna – såå god! I veckan blir det vit ischoklad i form, citronfudge och lakritskola tror jag 🙂 Ja vi får se men lite gott julgodis blir det ♥ Kram Jeanette

Brownies med dumlefyllning

ca 25 bitar

75 gr mörkchoklad ( jag tog Marabou japp – 185 grams kakor )

200 gr smör

2 dl kakao

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1/2 dl kokt kallt kaffe

2 1/2 dl vetemjöl

dumlefyllning

250 gr dumlekolor

1/2 dl vispgrädde

chokladganache

150 gr mörk choklad ( Marabou japp 185 gr chokladkaka)

1  1/2 msk vispgrädde

25 gr smör

garnering

hackade salta jordnötter

gör såhär

Kakan- Sätt ugnen på 175º . Dela chokladen i bitar och smält den och smör i en kastrull under omrörning. Blanda kakao, socker och vaniljsocker i en skål. Häll i chokladblandningen och rör om.

Blanda ner ägg, kaffe och mjöl. Häll smeten i en bakplåtsklädd form 25×25 cm. Grädda i ugnen 18-20 minuter. Jag hade min inne 18 minuter. Låt kakan svalna.

Kolafyllningen- Smält dumlekolor och grädde över varmt vattenbad. Häll kolasmeten över kakan. Låt stelna i kylen ca 30 minuter.

Chokladganache-  Smält choklad, grädde och smör över varmt vattenbad. Bred den över kakan och låt stelna. Skär kakan i rutor vid servering och strö eventuellt över hackade jordnötter.

IMG_8483

 

 

 

 

Annonser

2 tankar om “Brownies med dumlefyllning toppad med chokladganache

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s