Morotskaka med vitchokladfluff

IMG_8322

Gomorron 🙂 Jag gillar verkligen allt sött, ja näst intill i alla fall och därför bakar jag inte så ofta 😉 Men nu var det dags , så det blev en saftig morotskaka från tidningen Hemmets. Jag är inte så förtjust i den vanliga glasyren man brukar ha på så jag gjorde en vitchoklad topping istället, mmmmm ❤ Tog också en mindre form 25×25 cm. I orginalreceptet används en långpanna 25×35 cm och tid i ugnen är då ca 30-35 minuter.

Hoppas du gillar kaka o topping! Ha en härlig dag idag Kram!

IMG_8331

morotskaka

200 gram smält smör

300 gram rivna morötter

4 ägg

4 dl strösocker

3  1/2 dl mjöl

2  1/2 tsk bakpulver

1 tsk mald kanel

100 gram hackade hasselnötter ( jag skippade dessa )

topping

150 gram hackad vit choklad tex marabou

2  1/2  dl grädde

rivet skal från tvättad citron

gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret. Vispa ägg & socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kanel (och hasselnötter om du väljer att ha dessa i kakan). Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med smöret och morötterna. Lägg ett bakplåtspapper i formen och bred ut smeten. Grädda i nedre delen av ugnen. Ca 30-35 minuter i långpanna. Ca 45-50 minuter i mindre form. Låt kakan svalna och ställ in i kylen. Toppingen : Värm grädden, tillsätt chokladen och rör om tills den smält och den är jämn och fin. Sätt in smeten i kylen minst 6 timmar eller över natten. Vispa sedan upp chokladgrädden till härligt fluff. Bred fluffet över kakan. Vid servering riv över citronskal om du gillar det ❤

IMG_8323

 

Annonser

2 tankar om “Morotskaka med vitchokladfluff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s