Chili & vitlökskyckling

IMG_7002

Hej 🙂

Härom dagen gjorde jag en kyckling med en gräddig chili & vitlökssås, så gott det blev! Hittade den härliga smaksättaren på Maxi i den asiatiska hyllan 😀  Het och jättegod! Jag la råa kyllingfiléer i en ugnsform, kokade upp såsen och hällde över filéerna sen in i ugnen ca 1 timme. Vill man kan man absolut bryna filéerna först och sedan lägga över i formen. Jag var lite bekväm..;) Här kommer receptet,

ha en riktigt mysig helg Kram J

chili & vitlökskylling till 4

4 kycklingfiléer

salt & peppar

4 dl grädde

1 riven vitlöksklyfta

2 msk Chilli Garlic Sauce ( LEE KUM KEE )

1 msk tamarisoja

1/2 kycklingbuljong ( Kung Markatta)

lite vatten + 1 msk mjöl att reda såsen med

servering

grönsallad & ris

gör så här

Sätt ugnen på 175  grader. Antingen bryner du kycklingen på båda sidor i olja. Salta o peppra. Eller lägg kycklingfiléerna direkt i en ugnssäker form. Salta & peppra. Blanda ihop ingredienserna till såsen, koka upp och häll såsen över filéerna. Sätt in i ugnen ca 1 timme.

IMG_6999

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s