Tortilla gratäng

IMG_4255

IMG_4262

tortilla gratäng till 4-6 personer

5 mellanstora tortillabröd

olja att steka i

500 gram ekologisk nötfärs

1 påse enchilada kryddmix

1/2 gul lök

1 burk finkrossade tomater Petti eller Mutti

1 dl vatten

1/2 kycklingbuljongtärning

1 pressad vitlöksklyfta

topping

150 gram riven cheddarost på påse

1 ägg

1 dl creme fraiche

tillbehör

tex grönsallad, vitlökssås, salsa

gör så här

Börja med att göra vitlökssåsen, ställ kallt. Finhacka löken, hetta upp en stekpanna och häll i oljan. Tillsätt färsen stek tills den nästan är klar. Tillsätt löken och fräs ett tag. Pressa i vitlök, häll i tomatkrosset, vatten, kryddmixen och smula i buljongen. Rör om ordentligt, låt det småputtra ett tag.

Blanda samman ingredienserna till toppingen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett tortillabröd i en passande form, fördela lite av färsröran ovanpå. Gör samma sak 4 ggr till. På översta tortilla brödet ska det finnas färs samt bred ut toppingen ovanpå.  Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Kram ❤

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s