kycklingspett med tillbehör en alldeles underbar sommarkväll i juni

IMG_4212IMG_4208

Vilken ljuvlig kväll vi hade igår här i södra Sverige ❤ Man vill liksom trycka på paus knappen – stanna tiden, detta har vi längtat så efter.

Vi gjorde kycklingspett i ugnen, hade kryddig bulgur och en härlig kall sås till. Dukade upp på altanen och njöt av mat, dryck, sommarkvällen och varandras sällskap.

Kram

kycklingspett

1 kg kycklinglårfilé skuren i större bitar

2 gröna paprikor

2 röda lökar

marinad

4 msk olja

5 vitlöksklyftor

ca 25 myntablad

2 msk saft från en citron

salt & svartpeppar

 

dressing

2 dl lätt creme fraiche

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk limejuice

1 tsk rapsolja/ mild olivolja

1 tsk tahini

1/3 tsk salt

 

bulgur

kokt bulgur till 4 personer

1  1/2- 2 msk Harissa kryddmix

2 msk rapsolja

salt & svartpeppar

ca 3 msk hackad persilja ( jag tog fryst )

 

till servering – grönsallad

gör så här

Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen, ställ in i kylen. Sätt ugnen på 225 grader, mixa ihop marinaden till kycklingen. Olja in 4 grillspett ( om du använder metallspett). Dela paprikorna och löken i valfria storlekar. Trä kyckling, lök och paprika på spetten och pensla på marinaden, salta & peppra. Lägg spetten på en ugnsplåt, häll resten av marinaden över spetten och sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Blanda med harissa, persilja, olja, salt & svartpeppar.

Lägg upp spett, bulgur, dressing och sallad på tallrikar.

 

 

Annonser

One thought on “kycklingspett med tillbehör en alldeles underbar sommarkväll i juni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s