Populär kycklingfilé i kantarell & cognacsås

IMG_3124

Denna krämiga kycklinggratängen har blivit väldigt omtyckt. Jag har delat med mig av receptet på Vin & Matguiden och självklart delar jag den här på bloggen ❤  Receptet är till 4-5 personer. Hoppas du också tycker om den ❤  Kram

Kycklingfilé i kantarell & cognacsås

1 kg kycklingfilé

1 klick smör

4 dl vispgrädde

1 burk creme fraiche gourmet kantarell & cognac

1/2 msk tamarisoja

1 msk kalvfond

salt & svartpeppar

redning

1 1/2 msk mjöl

en skvätt vatten

tillbehör

Stekta vitlökspotatisar & sallad

garnering

Stekta kantareller och hackad persilja

gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en stekpanna ( gärna en som tål ugnsvärme.) Bryn kycklingen i stekpannan med smör. Salta och peppra.

Vispa ihop alla ingredienserna till såsen och häll den över kycklingen. Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter, tills kycklingen är färdig. Stek upp lite kantareller och strö över kycklingen och lite persilja. Servera med kokta potatisar som du steker i smör och vitlök, krydda med salt & svartpeppar och en god sallad.

IMG_3129

Annonser

3 thoughts on “Populär kycklingfilé i kantarell & cognacsås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s