Skagenröra på smörstekt surdegsbröd

IMG_3138 - kopia

Hej! Långfredag och vackert väder idag, lite blåsigt men solen tittar fram mellan molnen. Lite varmare kunde man önskat men det kommer väl lite längre fram ;)Vi brukar passa på att träna tillsammans på morgonen när vi är lediga, så det gjorde vi idag också. Köpte ett nybakat surdegsbröd med oss hem till frukosten ( m u m s ).

Frukosten blev lite påskig och lyxig, smörstekta surdegsskivor med en ljuvlig skagenröra på. Önskar dig en fin Påsk Kram ❤

skagenröra till två personer

2 surdegsskivor

1 klick smör

1/2 dl creme fraiche

1/2 dl majonäs

1 msk finhackad dill

3 kokta finhackade ägg

1 msk finhackad rödlök

1/2 tsk rivet citronskal

1 krm svartpeppar

1/2 krm salt

1 dl hackade räkor

garnering

färsk dill

räkor

stenbitsrom

citronskiva

1 msk finhackad rödlök

gör så här

Blanda ihop alla ingredienserna till skagenröran, ställ kallt gärna minst 1-2 timmar innan den ska ätas.

Hetta upp ett grilljärn, lägg i en klick smör. När smöret smält lägg på brödskivorna. När brödet fått fina grillränder på båda sidor lägg upp dem på tallrikar. Låt brödskivorna svalna innan du lägger på skagenröran. Dekorera med dill, citronskiva, hackad lök, räkor och rom.

Annonser

One thought on “Skagenröra på smörstekt surdegsbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s