Krämig pasta med kyckling & tryffel

Idag blev det sen kvällsmat, hade tänkt köpa färdig grillad kyckling på Ica Maxi på Råå – men det fick snabbt bli ändrade planer eftersom delikatessen var stängd. Pasta går ju snabbt och är alltid gott, kyckling i form av Kronfågels minutstrimlor, champinjoner, lök, vitlök, färsk spenat, grädde, tryffelolja och smakrik ost kan ju inte bli helt fel.  Blev jättegott och tog 20 minuter att laga:D  Kram Jeanette

IMG_2481

Krämig pasta med  kyckling & tryffel till 4 personer

Kokt pasta till 4 personer

2 msk olja

1 paket färska minutstrimlor från Kronfågel

1/2 finhackad gul lök

1 paket kvartade champinjoner 250 gram

4 dl grädde

1 msk tryffelolja

1 påse färsk bladspenat

2 stora pressade vitlöksklyftor

2 dl riven smakrik ost

salt & svartpeppar

gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Dela minutstrimlorna i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med höga kanter. Häll i olja, tillsätt kyckling och stek ett par minuter. Häll i lök och svamp stek ett par minuter det ska få lite fin färg. Tillsätt vitlök, rör runt salta & peppra . Häll i grädden rör runt och låt det puttra ett par minuter. Häll i bladspenaten. Blanda väl och tillsätt tryffeloljan. Låt det småputtra ytterliggare ett par minuter. Blanda i den avrunna pastan i såsen och tillsätt osten. Smaka av , kanske behövs lite mer svartpeppar. Servera i djupa tallrikar, tryffelolja att droppa över och ordentligt med svartpeppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s