Vit chokladkladdkaka

Gomorron:)

Här kommer ett recept på en riktig sockerchock. Vi blev så sugna på något gott igår kväll och rörde snabbt ihop denna kladdkakan. Så enkel och god, den ska gärna kylas av innan den serveras med vispad grädde och lite bär. Kram Jeanette

IMG_2027

Vit chokladkladdkaka

125 gr vit choklad ( jag tog marabou)

100 gr smör

3 st ekologiska ägg

2 1/3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader

Lägg ett bakplåtspapper i en springform ( 22 cm ) Smörj kanterna med lite smör

Smält smöret i en kastrull på låg värme, tillsätt hackad vit choklad, rör runt tills chokladen smält

Ta kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, rör tills allt blandat sig och du fått en jämn smet.

Häll smeten i formen, sätt in i mitten av ugnen. Låt kakan stå inne 17-18 minuter. Den ska vara dallrig i mitten.

Låt kakan svalna och sätt sedan in i kylen några timmar. Servera med vispad grädde som du smaksätter med vaniljsocker.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s