diy thaikyckling

IMG_1978

Älskar allt med curry. Vi äter kyckling ganska ofta och vi är väldigt förtjusta i curry, och då behöver man ju variera sig. Ett besök i en liten thaibutik resulterade i en annan sorts curry. En gul currypasta och oj så god! Detta receptet på thaikycklingen är för fyra personer. Det är så gott och lagom starkt. Kram Jeanette

P1010002

thaikyckling

Kokt ris till fyra personer

1 pkt kycklinglårfilé 700 gr

2 msk olja

4 små morötter delade i mindre bitar

2 små gula lökar hackade i bitar

1 pressad vitlöksklyfta

1 1/2 kycklingbuljongtärning ( kung markatta)

1 1/2 msk gul currypasta

1 msk socker

1 burk kokosgrädde ( kung markatta)

svartpeppar

gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna, häll i olja och tillsätt kycklingen som du skurit i munsbitar.
  2. Stek kycklingen nästan klar, tillsätt currypasta, socker, lök & morötter. Stek nån minut.
  3. Häll i kokosgrädden, pressa i vitlöken och smula ner buljongen. Rör om. Låt allt stå och puttra ca 10 minuter. Smaka av med svartpeppar och servera tillsammans med ris.

IMG_1989

IMG_1986

 

Annonser

2 thoughts on “diy thaikyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s