Fredagsmys & pulled pork

 

P1000053Så enkelt och gott. Fläskkarrén sköter sig själv ett par timmar i ugnen, förbered tillbehören i lugn och ro. 4, 5 timme senare har du en underbar måltid ❤ Kram Jeanette

Pulled pork

1 kg fläskkarré

1 msk olja

1 flaska barbeque 25o ml

1/2 lime

3 stora vitlöksklyftor

2 gula lökar

svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Häll olja i en ugnssäker gryta med lock
  3. Lägg köttet i grytan och häll över barbequesåsen. Fördela såsen på hela köttet
  4. Pressa över limen och pressa över vitlöken.
  5. Klyfta löken och fördela runt köttet
  6. Sätt in i ugnen 4-4 1/2 timme
  7. Dra isär köttet lite slarvigt med två gafflar

Tzatziki

2 burkar grekisk yoghurt á 150ml ( Fontana)

1/3 gurka

2 vitlöksklyftor

2 krm salt

1 krm svartpeppar

1 msk olivolja

Gör så här

  1. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna
  2. Hacka gurkan smått och lite slarvigt
  3. Lägg över gurkan i en skål, tillsätt yoghurten, salt, peppar, olja, salt och peppar
  4. Rör om ordentligt  och ställ in i kylen

Servera köttet med salsa, ris eller grilla tortillabröd, tzatzikin och grönsaker.

 

 

 

Annonser

2 thoughts on “Fredagsmys & pulled pork

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s