Fredagskyckling

IMG_1937

Alla dagar är bra dagar men fredagen är lite extra bra. Idag är en ledig dag och jag ser fram emot ett träningspass , känns så härligt att jag kommit igång –  att bli starkare och piggare i både kropp & själ. Nog om det, nu vill jag tipsa om en enkel kycklingrätt för fyra personer som vi åt härom kvällen. Kram Jeanette

Kyckling med jordnötsdressing

Ris eller nudlar  till 4 portioner

Kycklingen

4 kycklingfiléer

2 msk olja

2 msk tamarisoja

Roasted garlic & pepper ( Santa Maria kryddkvarn)

2 msk  svarta sesamfrön

Jordnötsdressingen

5 msk mild olivolja

2 msk jordnötssmör

1 pressad vitlöksklyfta

1 nypa socker

1 tsk persilja

1/2 pressad lime

Gör så här

1.Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienser till dressing.

3. Hetta upp ett stekjärn och bryn kycklingen, den ska få lite färg.

4. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form, ringla över tamarisojan och krydda ordentligt med garlic & pepper. Strö över sesamfröna sätt in en termometer i en av filéerna, sätt in i mitten av ugnen. Kycklingen är klar då termometern visar 70 grader.

Servera kycklingen med ris en sallad och ringla över jordnötsdressingen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s