Pasta & Gorgonzolasås

Krämig och sååå god ostsås till pasta, som passar alla dagar i veckan. Lättlagad och plånboks vänlig mat;) Kram Jeanette

IMG_5337

Pasta & Gorgonzolasås

Pasta till 4 personer

2 msk smör

2 msk mjöl

1/2 -1 pkt gorgonzola cremosa ( 150 gram i paketet)

3 dl mjölk

1 dl grädde

1 pressad vitlöksklyfta

2 tsk grönsaksbuljong ( kung markatta)

1/2 påse bladspenat

1 nypa salt ( smaka av)

nymalen svartpeppar

ca 20 skivade champinjoner

1 klick smör

Gör så här:

1.Koka pastan enligt anvisning på paketen.

2.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en jämn smet. Häll mjölk/ gräddblandningen i kastrullen lite i taget och fortsätt vispa så att den inte blir klumpig. Tillsätt buljongpulvret.

3.Låt såsen koka upp och sjud sen ett par minuter på svag värme.

3. Lägg i osten och låt den smälta.

4. Under tiden fräser du spenat och pressad vitlök i en stekpanna med 1 klick smör i. Blanda ner detta i ostsåsen. Smaka av med salt & peppar

5. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Häll i de skivade champinjonerna och stek dem tills de fått lite färg. Salta och peppra.

6. Lägg upp pastan på en tallrik, häll över sås och toppa med champinjoner dra några varv med svartpeppar kvarnen och servera en sallad sidan om.

 

 

 

 

Annonser

2 thoughts on “Pasta & Gorgonzolasås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s