Kryddig högrevsburgare

En smakrik burgare med karamelliserad lök och dressing till. Vill man ha bröd till tycker jag det är  a b s o l u t  godast att steka dem i smör.

Receptet är till fyra personer eller två hungriga 😉

Burgaren

500 gram högrevsfärs

4 skivor cheddar ost

Kryddblandningen

4 msk olja

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1/2 msk rökt paprika

1 1/2 tsk vitlökspulver

1 tsk timjan

1 tsk lökpulver

1/2 tsk cayennepeppar

Karameliserad lök

1 skivad rödlök

1 msk smör

2 msk strösocker

Dressing

1 dl creme fraiche

1/2 dl majonäs ( tex Hellmann´s)

1/2 msk french´s classic yellow senap

1/2 dl bostongurka

1 pressad vitlöksklyfta

1 liten finhackad schalottenlök

1 msk persilja ( har alltid fryst persilja hemma )

salt & svartpeppar

Gör så här:

1.Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen, gör den gärna lite tidigare så den hinner dra sig lite.

2. Blanda ihop alla torra ingredienserna till kryddblandningen.

3. Dela färsen i fyra delar och forma till biffar. Pensla hamburgarna med olja och vänd dem i kryddblandningen, ringla lite mer olja över dem.

4. Jag använder ofta ett grilljärn, men vill man steka i en vanlig panna går såklart det också bra. När burgarna nästan är färdiga lägger du på osten som då smälter lite grann.

5. I samma veva som du steker burgarna steker du löken. Smält smör i en panna och stek löken på medelvärme ca 3 minuter. Tillsätt sockret och stek några minuter till tills sockret smält.

6. Lägg hamburgarna antingen mellan bröd eller mellan salladsblad, lägg i gurka skivad tomat, den karamelliserade löken och dressingen. img_1759-kopia

 

 

 

Annonser

2 thoughts on “Kryddig högrevsburgare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s